Skip to main content

Funderar du på att börja med energilagring i din villa? Energilagring är ett smart sätt att sänka elkostnaderna och få mer stabilitet på hemmets energiförbrukning. Med energilagring kan du även optimera dina solceller, få lägre kostnader för elbilsladdning och höja värdet på ditt hus.

Kontakta oss idag så hjälper vi dig att komma igång!

Energilagring med Enequi

Här på DAEL kan våra certifierade elektriker hjälpa dig att installera Enequis system QuiPower för smidig energilagring. Det här gör att ditt hems energiförsörjning blir både billigare och mer stabil. Det hela fungerar helt automatiskt och du kan följa systemet direkt i QuiPower-appen.

Optimering av elpriser och effekttopskapning

QuiPower har en uppkoppling till Nordpools spotpriser på el så att du enkelt kan se vad morgondagens elpriser kommer att bli. Den AI som finns i QuiPower lär sig även hur elförbrukningen ser ut i ert hushåll över tid. Denna användbara data gör att all din energilagring, förbrukning, försäljning och köp görs utefter QuiPowers energidata över din villa.

Elnätsavgifterna sänks på grund av QuiPowers smarta system med styrning av energiförbrukningen och lagring av energi. Det här kapar effekttopparna.

Styrning av energianvändning

När belastningen på energiförbrukningen är hög kostar elen mer, då elnätsbolagen höjer priserna. Men med QuiPowers tariffstyrning kan energianvändningen justeras till tider utanför den här tariffintervallen när det är möjligt för dig. På så sätt sänker systemet dina elkostnader.

Fasbalansering

Fasbalansering genom Enequis QuiPower gör att du inte köper el när du inte behöver. Du kan alltså använda den energi du har lagrad när elen är dyr. På så sätt sänker du ditt hushålls elkostnader.

Kostnadseffektiv elbilsladdning

Med Enequi får du en billigare och snabbare laddning för din elbil. Systemet gör en automatisk justering av elbilsladdarens laddeffekt och ändrar tidpunkt för laddning vid behov, beroende på hur elanvändningen är i resten av huset. På så sätt laddas bilen när det är bäst med tanke på elförbrukning och pris, och även för att det ska passa er vardag.

Stabil off-grid-funktionalitet

Tack vare QuiPowers energilagring och dess off-grid-funktionalitet kan din villa fungera som vanligt trots strömavbrott. Din lagrade solel gör att viktiga funktioner i hemmet som är elberoende kan fortsätta fungera.

Styrning av driften i din villa

QuiPower kan automatiskt justera saker som har en stor elförbrukning i din villa, som exempelvis ditt hushålls värmepump eller AC. Tidpunkterna för driften justeras genom smarta data om den totala energiförbrukningen och hur den framtida energiförbrukningen sannolikt kommer att se ut. Det här är ytterligare ett sätt som Enequi sänker dina kostnader.

Energilagring med solceller

Quipower optimerar dina solceller genom så kallad timeshifting. Systemet väger in hur ni i ert hushåll förbrukar energi och ser till att energin lagras och används på bästa sätt. Överproduktion av solenergi lagras av QuiPower så att energin kan användas när du och din familj är hemma och behöver den.

Har du inte solceller redan installerade så hjälper våra elektriker dig gärna med att installera dem. Våra elektriker är professionella, skickliga och har gjort det flera gånger förr.

Miljövänlig energi

Batterierna från Enequi är tillverkade med förnybar energi och går i princip att återvinna helt. Solenergi från dina solceller går även att ytterligare optimera genom QuiPower, vilket gör den redan miljövänliga energin ännu mer miljövänlig. Alla Enequis produkter är dessutom producerade för att ha en positiv effekt på miljön. Så du sparar inte bara pengar på sikt, utan du bidrar även till något positivt för vårt klimat.

Enequis energilagring med batteri

Enequis energilagring använder sig av nickel-metallhydridbatterier. Dessa batterier är hållbara och har en hög teknisk prestanda. Systemet för energilagringen är av hög kvalitet och du kan känna dig trygg med att batterierna är säkra.

Som Enequi-installatör hjälper vi på DAEL dig gärna med installationen av de produkter som du vill ha till ditt hem. Vi utför skickliga och snygga installationer där säkerheten alltid är i fokus. Alla våra elektriker är certifierade och bra på sitt jobb. Med våra proffs kan du snabbt och enkelt få det du behöver fixat.

Våra andra tjänster

Här på DAEL hjälper vi privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar med deras el. Vi fixar installationer, underhåll, besiktningar, analyser kring elsäkerhet och service, det du behöver hjälp med löser vi. Vi kan till exempel installera saker som golvvärme, elbilsladdare, inbrottslarm eller brandlarm och mycket mer.

Vi är en elfirma med elbehörighet från elsäkerhetsverket och vi är även medlemmar i Installatörsföretagen. Vi ger dig gärna en offert på vad en installation av ett energilagringssystem skulle kosta.

Varför få hjälp av DAEL?

  • Kunniga inom branschen
  • Lång erfarenhet
  • Certifierade och kompetenta elektriker
  • Får professionell och personlig hjälp

Börja med energilagring till din villa

Här på DAEL hjälper vi dig att komma igång med din energilagring. Vi ger dig råd, installerar och ser till att allt fungerar som det ska. Med proffshjälp blir det enkelt att börja med energilagring.

Kontakta oss idag så hjälper vårt team dig att få till en lyckad energilagring i din villa!